Skaffa en laddbox till ditt företag

Är du egenföretagare? Då kanske en laddbox för företag kan vara av intresse? Detta ska vi titta lite närmare på i det här blogginlägget. 

Fördelarna med att ha en laddbox för företag 

Som företagare finns det många fördelar med att skaffa sig en laddbox till ditt företag. En av dessa är att en sådan både underlättar för dig och dina anställda om det är så att ni vill använda er av elbilar. Det kan den göra eftersom ni då till exempel kan ladda era bilar under tiden ni arbetar. När arbetsdagen väl är slut har ni sedan en fulladdad bil som väntar på er. 

En laddbox för företag gör det alltså smidigare för alla på ditt företag att använda elbilar. Det är i sin tur något som ökar chansen för att fler och fler av dina anställda ska övergå till just dessa bilar. På så sätt kan ditt företag vara med och bidra till en bättre miljö genom att inte använda fossildrivna bilar med skadliga utsläpp. Detta är dels något som är mycket bra PR för ditt företag och som ni kan skylta med, dels bra för miljön. 

Hur många laddboxar som behövs beror förstås på hur stort företaget är, hur många anställda du har, samt hur många av de som arbetar där som använder sig av elbilar. Kanske räcker det med en eller några få stycken, eller så kanske det behöver finnas betydligt fler för att alla ska kunna ha tillgång till de. Det är det förstås upp till dig som driver företaget att avgöra. 

Korta ner laddningstiderna 

Varför ska man då ladda sin elbil med en laddbox istället för att använda sig av ett vanligt eluttag? Svaret på den frågan är att det ska man göra eftersom det går väldigt mycket snabbare att ladda en elbil med en laddbox jämfört med vad det gör om du använder ett vanligt eluttag. 

Den exakta tiden som det tar med en laddbox beror på vilken sådan du använder och vilken elbil du har. Dock brukar det handla om 2–4 timmar. Även när det gäller eluttag kan laddningstiden variera beroende på bilen. Dock är det inte ovanligt med laddningstider på upp till 24 timmar. Det är förstås inte hållbart i det långa loppet. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *