Musarm och hur du undviker det

Med hjälp av rätt arbetsställning och utrustning kan musarm förhindras utan några större ansträngningar.

Varför du drabbas av musarm

Musarm orsakas oftast av dålig hållning i kombination med en statisk belastning när man sitter ner. Det finns flera olika regioner i kroppen där det kan orsaka obehag, men vanligast är underarm eller hand, som är den plats där det oftast förekommer (sannolikt därför det heter just musarm och inte musben eller annat liknande).

Pauser och arbetsställning är lösningen

Det räcker ofta med ett bra skrivbord i rätt höjd och regelbundna pauser för att motverka musarm hos dig själv. En bordsskiva som är justerbar eller rör sig automatiskt hjälper dig att förebygga statiska spänningar och dålig arbetsställning genom att flytta bordsskivan.

Detta säkerställer i sin tur att du inte drabbas av smärta i musarmen.

Genom att justera höjden på bordsskivan kommer du behöva ändra arbetsställningen och din arm blir inte längre statiskt belastad, vilket kan leda till att du inte utvecklar musarm.

Med andra ord, har du möjlighet att både höja och sänka ditt skrivbord, vilket gör att du kan justera din arbetsposition under dagen efter behov, kommer du sannolikt inte att få musarm.

När du tröttnar på att sitta vid ditt skrivbord kan du höja det så att du kan stå vid det i stället, och när du tröttnar på att stå vid ditt skrivbord kan du sänka det så att du kan sitta vid det igen.

Det är också bra om du kompletterar ett justerbart skrivbord med en höj- och sänkbar stol för att få rätt höjd. Det hjälper mot musarm men även mot att hålla en arbetsställning med god ergonomi överlag.

Kort och gott är nyckeln till att undvika musarm variation i rörelsen och att undvika statiskt rörelse av framför allt armar men även ben och andra delar av kroppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *