Dags att byta fönster!

Att byta fönster kan bidra med många positiva förändringar. Ditt hus får sig en uppfräschning och kanske ser du även till att spara in på energikostnader. Den främsta anledningen till att människor byter fönster är just energisparandet, men det kan också handla om att fönsterna är väldigt slitna. Det finns ingen regel eller lag som säger att man inte får byta fönster själv. Majoriteten av alla fönster som säljs kommer dessutom med instruktioner om hur du ska gå tillväga. Har du svårigheter, för lite tid eller okunskap kan det dock vara bättre att anlita en professionell hantverkare.

Eftersom ett fönsterbyte Stockholm vanligtvis är en stor investering är det viktigt att man är noggrann med att ställa rätt typer av frågor, både till sig själv och till den eventuella hantverkaren. Beroende på vilket material dina fönster är tillverkade i kan fönstrets funktioner vara mycket varierande, speciellt när det handlar om energieffektivitet, solskydd, inbrottssäkerhet och t.ex. buller. Majoriteten av alla hus och villaägare vill att fönstren ska släppa in så mycket värme och ljus som möjligt, samtidigt som man vill undvika att hemmet blir alldeles för varmt på sommaren. Solvärmedämpande glas är rekommenderat till t.ex. sovrum. Kom ihåg att fokusera på alla aspekter av fönstret och inte enbart glaset.

Vad du kommer att få betala för dina fönster är svårt att säga. Mycket hänger på om du väljer 2-glas eller 3-glasfönster, om ramen är gjord i PVC eller trä eller om du tar hjälp av en hantverkare. PVC fönster har blivit mycket populära i samband med fönsterbyte i Stockholm, just för att de kräver minimalt med underhåll och är relativt billiga i inköp. För att minska på utgifterna kan man testa på att göra renoveringen själv eller så använder man sig av ROT-avdraget. Med hjälp av ROT-avdraget behöver du bara betala 70% av hela arbetskostnaden. Material är inte inkluderat i avdraget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *