Dags att renovera trappan hemma

Vi har länge funderat på att renovera trätrappan som vi har här hemma. Ärligt talat så hade det nog behövts göra redan för flera år sedan men på grund av andra mer prioriterade på projekt så har trapprenoveringen fått vänta. Nu har den iallafall blivit så pass sliten att den nog är att betrakta som en säkerhetsrisk och därför känner vi att det är dags att renovera trappan.

Att tänka på när man renoverar trappan

När vi köpte huset för snart tio år sedan så fanns trappan där redan färdigmonterad och på plats. Nu när vi börjat kolla runt på hur en trapprenovering oftast går till så har vi förstått att det finns flera alternativ för när man vill ha en ny trappa. Trä verkar fortfarande vara det vanligaste materialet medan betong erbjuder en längre livslängd. Kostnadsmässigt så skiljer dem olika materialen sig en hel del. I och med att betong är ett material som många byggföretag bemästrar, medan trätrappor är mer nischat, så finns det såklart en större möjlighet att ställa offerterna gentemot varandra. Det lutat ändå åt att vi kommer gå med en trapprenovering utav trä.

Säkerheten inget att förringa

En stor anledning till varför vi ser trapprenoveringen som en prioritet just nu är på grund av vårt kommande barn. Som vuxen tenderar man att ha ett större konsekvenstänk och oftast tänka sig för lite mer än man kan förvänta sig utav ett barn. Trä känns säkert och slittåligt och är därtill mer estetiskt tilltalande. Alltid ett plus. Skulle man råka slå i tån eller foten i trappan så gör det inte heller lika ont som om man slår i tån i betong. Eftersom att vi lyckats behålla vår nuvarande trappa i över tio år och jag räknar med att den nya ska hålla minst lika länge så känns det värt att investera några extra kronor.