Gå en utbildning i fillers

Fillers blir vanligare idag och det finns flera platser där man kan få en behandling. Om man tycker det är spännande och roligt att ge kunder sina dröm-läppar kan en utbildning i fillers vara perfekt. Fillers handlar om att man fyller områden i ansiktet, exempelvis läpparna, för att ge en finare form. Det är en enkel behandling som fler efterfrågar och därigenom utbildade personer till att utföra jobbet.

Att gå en fillersutbildning tar vanligtvis endast 1 – 3 dagar att genomföra. Oftast är det under en helg man kan gå och få ett certifikat samma dag som man avslutar kursen. Det finns flera privata företag som erbjuder en utbildning i fillers och man kan vänta sig ett pris på runt 15 000 upp till 25 000 kr. Priset brukar skilja sig från utbildare till kurslängd. De flesta utbildningar ligger i de större städerna som Göteborg och Stockholm.

Det krävs förkunskaper för att kunna gå kursen. Vanligtvis är kravet att man är legitimerad sjuksköterska, tandläkare eller läkare. Detta är eftersom det är en estetisk medicinsk injektion som kräver medicinska kunskaper och får inte hanteras av någon som saknar de viktiga kunskaperna.

I själva kursen får man lära sig en blandning av ämnen. Först börjar man med fillers historia och användningsområden. Man går igenom ansiktets form och åldrande och hur det påverkar fillers. Kundbemötande och kunskap om de olika behandlingarna är en viktig del, man måste veta vad som passar för varje enskild individ och kunna ge dem den bästa möjliga behandlingen. Slutligen går man igenom injektionstekniker och man får även prova detta på modeller under kursledarens stöd.

När man har genomfört kursen kan man börja jobba direkt med fillers. Man får ett certifikat som bekräftar att man har fullföljt utbildningen och man kan själv välja om man vill börja jobba på apotek eller skönhetssalonger.