Går du i tankar om företagsförsäljning?

Det kan vara ett stort beslut inför en företagsförsäljning och det är inget beslut man ska ta över en natt. Du har antagligen lagt ner enormt mycket tid och energi på ditt företag och då vill du inte att det ska rinna ut i sanden utan gärna leva vidare och att du ska få så bra betalt som möjligt för det. Därför är det första steget inför en företagsförsäljning att du sätter dig ner och verkligen tänker igenom beslutet. Skriv en lista kanske över vad som är positivt med en företagsförsäljning och vad som skulle kunna vara negativt. Prata med din familj och vänner för att veta att du tar rätt beslut. Det är antagligen oåterkalleligt och då vill du inte ångra någonting.

Tänk på vid företagsförsäljning

Du måste förbereda din försäljning långt innan. Det är inte som någon annan vara där det bara flyttar från en ägare till en annan utan du måste förbereda papper o.s.v. till nästa ägare. Vanligtvis brukar det sägas att det tar ungefär 2 år för en företagsförsäljning att genomföras. Det beror så klart på hur stort ditt företag är. Ett större företag tar längre tid och det kan gå mycket snabbare vid ett litet företag. Du bör värdera om det är rätt tid att sälja. Det finns bra tider att sälja och dåliga tider att sälja. Du vill få så mycket betalt som möjligt så gör inget förhastat.

Är du för viktig?

Hur viktig är du för ditt företag? Det bör du fråga dig. Går det ens att fortsätta driva företaget utan att du styr över det? Annars kan det vara väldigt svårt att sälja ditt företag för att potentiella köpare tror att det är omöjligt att ta över utan din kunskap och kontaktnät. Det beror helt på situationen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *