Hitta din revisor i Malmö

Att anlita en revisor är en viktigt del i att driva ett framgångsrikt företag. Genom att ha en oberoende part som går igenom bokföringen och sammanställer den ekonomiska delen kan du känna dig trygg i att det inte kommer dyka upp några oförutsedda skattesmällar eller obekväma överraskningar.

Om du är på jakt efter kompetent hjälp kan revisor malmö guida dig rätt. Genom att gå igenom de punkter du bör tänka på och ge tydlig information så är du på god väg att hitta rätt person för dig.

Att anlita en revisor är ofta något man sammankopplar till stora aktiebolag, vilket delvis stämmer, men det är också något många använder sig av för att få hjälp med att få en tydlig bild över sitt företags ekonomi och rutiner från någon utomstående. Även myndigheter och föreningar tar ofta hjälp av en revisor för att hantera sin bokföring och förvaltning av företaget.

En revisor upptäcker eventuella misstag och hjälper till att korrigera dessa innan de växer från små fel till stora problem. En revisor är många gånger en ekonomisk nödvändighet.

En revisor ska alltid vara oberoende i sitt arbete. Denne ska alltså inte ha en agenda att dölja något eller ”fiffla med siffrorna” utan ska ge en korrekt och välgjord genomgång av bokföringen utifrån ett neutralt perspektiv.

Lyder ditt företag under finansinspektionens lagar och regler måste du anlita en auktoriserad alternativt godkänd revisor. Är det en ideell förening är det inte lika hårt kontrollerat och det är fullt godkänt att använda sig av en ickeauktoriserad revisor, eller en så kallad ”lekman”.

Vem som helst kan kalla sig för revisor men vilka som får kalla sig auktoriserade och godkända revisorer är reglerade enligt lagen och att utge sig för att vara kvalificerad för att arbeta inom ett felaktigt ramverk kan leda till rättsliga konsekvenser. Var därför noggrann på att kolla upp din potentiella revisor noggrant innan anställning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *