Takrenovering – viktigt för att skydda taket

För en takläggare är ingen dag den andra lik! Det kan handla om allt från takrenovering till att lägga tak. Takrenovering är viktigt eftersom taket skyddar huset. Om det finns skador i taket kan detta leda till mögel och vattenskador i huset vilket kommer att kosta mer i längden. Det är viktigt att granska taket med jämna mellanrum för att se till att det inte finns några saker som bör fixas till. Målet för en takläggare är att göra taket säkert och att det ska hålla i många år framöver. En takläggare ser till att jobba på ett effektivt sätt för att få renoveringen färdig så fort som möjligt. De arbetar även med säkerheten i högsta åtanke när de utför renoveringen.

ROT-avdraget gäller för takrenovering

För takrenovering gäller RUT-avdraget för arbetskostnaden. Den 1 juli 2019 har även riksdagen beslutat att höja RUT-avdraget från 25 000 kronor till 50 000 kronor per år. Detta gäller per person i hushållet. Detta dras direkt av från räkningen och du behöver inte göra något själv. Ett seriöst bolag kommer ut och granskar ditt tak innan du får ett pris för takrenovering. Det bör vara en kostnadsfri offert och ett fast pris för tjänsten. Tänk dock på att det billigaste priset inte alltid är det bästa.

Välj rätt företag för renoveringen

 När det kommer till takrenovering är det viktigt att anställa rätt firma för att utföra arbetet. Du vill att firman ska ha några års erfarenhet inom industrin och således verkligen förstå tak. Det är ett arbete som enbart kan utföras av någon som har den rätta kunskapen och erfarenheten av detta. Det är ett tekniskt arbete som måste bli rätt redan från början. Självklart vill du inte behöva ha arbetet utfört igen efter några månader.

När du letar efter ett företag är det viktigt att du kollar vad tidigare klienter har sagt och om de är nöjda. Fördelen med att anställa en bra firma är att du dessutom får en garanti på arbetet som har blivit utfört. Detta gör att du har ingenting att oroa dig över om något skulle gå fel!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *