Viktigt med garantitid vid takrenovering

Har du ett äldre tak som måste renoveras finns det en del att tänka på. Det kan vara relativt kostsamt att byta hela taket och du bör ta reda på om en totalentreprenör ska göra hela jobbet eller om olika under entreprenörer gör olika moment. Det kan vara rätt komplicerat att hålla reda på allting men via takläggare Malmö får du full koll.

Innan du söker takläggare i Malmö bör du ta reda på vilken typ av tak du redan har. Fundera även på om det i samband med renoveringen skulle vara lönt att lägga in solpaneler. När du bestämmer tak-typen ser du att det kan skilja sig rejält i pris, men håll i tanke att det även skiljer mycket i kvalitén. Själva ytbehandlingen av taket kommer även påverka hur taket ser ut visuellt och t.ex. reflekterar solen.

Välj en kvalificerad takmontör

Som vanligt är det bra att ta flera offerter och gå igenom vad som ingår i paketen. Något som är särskilt viktigt är att få till en bra garantitid vid takomläggningen. Många firmor lämnar en tioårig garanti för sitt arbete och även materialet. Tak är liksom husets ytterväggar något som måste stå pall för både regn, snö och vind. Den som är händig och mycket kunnig kan lägga ett tak själv, men det krävs rejäla säkerhetsanordningar, samt att man är minst två stycken. Minsta osäkerhet borde leda till att man väljer att anlita en montör, och arbetet är ROT-avdragsgillt, även om det finns en begränsning. Ett nyrenoverat tak kan höja värdet på din fastighet och många köpare vill gärna ha ett tak, som de vet inte ska bytas den närmaste tiden. Har man sedan dränerat och underhållit husets väggar, så kan ett gammalt hus, med ett nytt tak, bli så gott som nytt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *