Dags att testa städfirma

Det här med att städa har inte riktigt varit mitt kopp te. Jag är otroligt duktig på att plocka undan saker och placera dessa på sin egen specifika plats, men att torka av ytor eller hålla golven rena är en helt annan femma. Egentligen brukar det väl vara tvärtom. Att torka av ytor är den biten av städning som är rolig, medan allt småplock kan driva en till vansinne.

Häromdagen träffade jag på grannfamiljen och vi stannade för att utbyta några ord om det förträffliga (och otroligt heta) väder Sverige har haft på sistone. Prat om väder ledde till prat om fläktar och prat om fläktar ledde till prat om städning. Jag fick då reda på att grannfamiljen under flera år har tagit hjälp av en städfirma för att hålla ordning på huset. Detta förvånade mig en aning, eftersom jag alltid har haft inställning om att det bara är sjuka eller gamla personer som är i behov av sådan typ av hjälp.

Jag ska inte sticka under stol med att samtalet om att ta till städhjälp blev väldigt lockande och det tog inte lång tid innan jag satt framför datorn och sökte på en städfirma i Stockholm som jag kunde höra av mig till. Valet hamnade på en liten och familjär städfirma i Stockholm som inte ligger speciellt långt från mig själv. På hemsidan kunde man tydligt se vilka städmoment som skulle ingå i priset och utifrån informationen som angavs är jag säker på att detta är en firma som passar mig som handen i handsken. Företaget har nämligen som policy att inte plocka eller flytta på kundens saker, utan fokuserar enbart på fria ytor, dammtorkning och avtorkning.

Det absolut bästa var att jag inte ens behövde ringa till företaget för att boka en tid. På hemsidan kunde jag enkelt fylla i vilken typ av städning jag ville boka och därefter välja en dag och tid som passade mig. Det tog cirka 45 minuter från att jag hade gjort bokningen tills dess att ett bekräftelsemail ramlade ner i mailkorgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *