Markarbeten i Stockholmsområdet

Vilka planer har du för framtiden med tomten? Ellerr det dags att anlägga en riktig parkeringsplats utanför sommarhuset? Oavsett hur specifikt dina planer ser ut kommer du att behöva göra markarbete innan projektet påbörjas. Utan ett bra förberedande markarbete kommer slutresultatet förmodligen bli rätt dåligt. Anlägger du exempelvis ett hus med ett dåligt markarbete innan det skall byggas kan det i värsta fall leda till att det färdiga huset sakta sjunker och får diverse sättningsskador efter en viss tid. Firmorna som utför markarbete i Stockholm är många och utbudet är stort. Söker du kommer du se att markarbete i Stockholm genomför arbeten inom markläggning inom dränering, garageuppfarter, villagrunder, trädgårdsanläggningar, park- och grönområden etc. Majoriteten av firmorna som gör markarbete i Stockholm har tillgång till grävmaskiner, lastbilar, kranbilar och schaktmaskiner. Sök runt, ta in offerter och prata med flera olika markanläggningsfirmor innan du bestämmer dig. Upprätta sedan tydliga kontrakt vad som gäller; arbetets tidslängd, materialåtgång och maskinbehov.

Markarbeten och ROT-avdraget

Det är rätt vanligt att man inte riktigt vet hur detta med ROT-avdraget fungerar och om det även gäller markarbeten. ROT-avdraget görs på arbetskostnaden, inte på materialkostnad och avdraget är på 30 % av arbetskostnaden. Maxbeloppet för ROT-avdraget är 50.000 kr.

Flertalet markarbeten kan inte inkluderas i ROT-avdraget, på grund av att de flesta markarbeten sker på tomt eller en bit bort från huset. Dock finns det vissa markarbeten som är berörda av ROT-avdraget och det är bra att veta vilka. Ett rejält skatteavdrag vill väl ingen missa!

Ett av dessa markarbeten är dränering av husgrunden och det är en rätt kostsam investering. Kom även ihåg att efterarbeten med att exempelvis återställa tomten efter ett dräneringsarbete runt huset är avdragsgilla. Skall du göra ett markarbete för att anlägga enskilt avlopp? Eller skall du koplla in bredband, vattenlefding eller fjärrvärme? Allt markarbete som handlar om inkoppling av rör, kablar eller el som går till bostaden går att göra ROT-avdrag på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *