Stambyte – Att tänka på

Ett stambyte är ett stort projekt och kräver att du som husägare är beredd på både det ena och det andra för att allt ska gå så smidigt som möjligt. För att slippa göra arbetet själv kan du låta en firma göra ett stambyte i Stockholm eller med ett lokalt företag. Det gör att du kan koncentrera dig på annat istället, som exempelvis att rulla tummarna eller liknande, samtidigt som du inte behöver ta ansvar för att arbete blir korrekt utfört.

Bo någon annanstans

Det är väldigt påfrestande att bo på ett och samma ställe när det är dags att göra ett stambyte, för det innebär att du blir utan vatten, värme, avlopp och kanske till en viss del utan el också och då i flera veckors tid. Detta samtidigt som hantverkarna är i bostaden och skapar massor av vibrationer och buller och dessutom samlas ett tjockt lager damm över alla ägodelarna du har. Därför bör du hitta någon annanstans att bo under tiden, hemma hos familj och vänner eller rent av försöka låna en husvagn eller husbil och bo på tomten. Allt för att slippa vara mitt i all röra och väsen.

Bo kvar

Har du inte någon möjlighet att bo på en annan plats, måste du hitta en lösning på var du ska kunna duscha, gå på toaletten, tvätta och så vidare. Har du inte koll på hur du ska lösa detta, kan du fråga firman som gör stambyte i Stockholm eller något annat lokalt företag om de har någon lösning. Det kan ju vara så att firman ger dig en möjlighet att hyra eller låna en arbetsbod under tiden som stambytet pågår.

Täck över

Oavsett vad du beslutar dig för att göra, behöver du täcka över allt i bostaden för att undvika det mesta av dammet som sprider sig överallt i hemmet under bytet. Glöm inte att skydda golven, då hantverkarna kommer att röra sig i hela hemmet med ytterskor på. Skyddsåtgärderna kommer underlätta rengöringen efteråt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *