Tilläggsisolera eller inte?

Speciellt i gamla hus så försvinner mycket värme ut genom väggar och tak. Därför kan det vara all idé att göra en tilläggsisolering för att få varmare i huset, men framför allt för att spara massor av pengar på uppvärmning av bostaden. Att göra jobbet själv är inte några som helst problem om du känner att du har kunskaperna, annars går det att anlita en firma som utför tilläggsisolering i Stockholm eller på annan ort.

Väg för- och nackdelar

Det finns alltid för- och nackdelar med allt och då speciellt när det rör sig om tilläggsisolering av bostaden. Den största risken du tar med att göra ett tillägg på isoleringen i tak och väggar är att det kan bildas fukt. För värmen som kommer inifrån driver fukten ut genom taket och väggarna, tills fukten möter en temperatur som är låg. Detta gör att fukten omvandlas till vatten och det kallas för ”daggpunkten”. Har du isolation på insidan riskerar du att daggpunkten hamnar på konstruktioner som är bärande.

En annan sak som du också behöver ha i bearbetningen är att genom att ta bort alla snickerier, göra utsalningar runt fönster och dörrar är tidkrävande. Visserligen går det att göra det själv eller låter det företaget som sköter tilläggsisolering i Stockholm eller vart du nu bor, göra allt jobbet, oavsett vilket kommer golvytan bli mindre.

Fördelen med att lägga till isolering, så länge det görs på rätt sätt, är att du kommer tjäna pengar på att uppvärmningen av huset och värmekostnaden sjunker. Andra fördelar är att du samtidigt kommer få renoverat där hemma som gör att det kommer bli trevligare att bo där, dessutom ökas värdet av huset.

Därför gäller det att väga alla för- och nackdelar gentemot varandra, för att sedan ta ett beslut om du vill tilläggsisolera eller inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *